Το μοντέλο μου ως Life coach

ἐσθίω

Η τροφή είναι ακατάστατη, έχει καλή γεύση, έχει άσχημη γεύση,

μπορεί να σε αρρωστήσει,

μπορεί να σε θεραπευσει, μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο,

μπορεί να σε κανει να ξεχάσεις.

Αναδεικνύει αγάπη, θυμό, υπερηφάνεια,

εγωισμό, ανιδιοτέλεια, αυτοέλεγχο, έλλειψη αυτοέλεγχου.

Είναι ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο που τροφοδοτεί ψυχή και σώμα.

Είναι ενα δράμα, έχει δύναμη!

Το FOOD MONOLOGUE ON NUTRITION DRAMA είναι ένα συνδιαστικό μοντέλο Nutrition & Life Coaching που χρησιμοποιεί εργαλεία του coaching ως εργαλεία επίγνωσης, μεθόδους του δράματος ως βιωματική εμπειρία και επιστημονική εκπαίδευση με στόχο τη διατροφική επιμόρφωση και διαμόρφωση τρόπου ζωής και ερμηνεύεται ως: Ο μονόλογος της τροφής στο δράμα της διατροφής.

Τι εννοούμε με τη λέξη “δράμα”;

Η λέξη δράμα προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη δρᾶμα που σημαίνει δρῶ δηλαδή ενεργώ, πράττω. Το δράμα είναι δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος. Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην Αττική από τις γιορτές που γίνονταν προς τιμήν του θεού Διονύσου, οι οποίες πρόσφεραν σ’ αυτό πολλά δραματικά στοιχεία (τα δρώμενα). Τα είδη του δράματος είναι τρία: Η κωμωδία, Η τραγωδία, Το σατυρικό δράμα.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ένα βιωματικό παιχνίδι στο οποίο ανακαλύπτουν τους πραγματικούς ρόλους τους, αναπαριστούν την ανθρώπινη εμπειρία, εκφράζουν την ανάγκη για κοινωνική και προσωπική αλλαγή, επικοινωνία, ανασυγκρότηση και ερμηνεία πληροφοριών, ιδεών και συναισθημάτων.

Μέσα από την διαδικασία οι εκπαιδευόμενοι επίσης αναπτύσσουν τη φαντασία, την παρατηρητικότητα, τη μνήμη και την κριτική σκέψη. Το δράμα είναι ένας τρόπος φανταστικής αναπαράστασης μέσω του διαλόγου, του μονολόγου και της παράστασης.

Το δράμα, ως επιμορφωτικό εργαλείο, βοηθά επίσης τους εκπαιδευόμενους να αναπτύξουν την επίγνωση και την ενσυναίσθηση. Μέσα από τις τεχνικές του μπορεί κάποιος να επιδεικνύει και να παρατηρήσει, σε ένα “ελεγχόμενο” και μη απειλητικό περιβάλλον, το κέντρο της ύπαρξής του.

Το δράμα είναι μια πολύτιμη μορφή επικοινωνίας τόσο με το εσωτερικό όσο και με τον εξωτερικό μας κόσμο.

Λαμβάνοντας υπόψιν ότι το δράμα ως μέθοδος έχει στόχο την ουσιαστική και βιωματική αλλαγή καθώς και επίγνωση του ατόμου σε διάφορα θέματα που τον απασχολούν, και έχοντας σχεδόν δεδομένο ότι η διατροφική συμπεριφορά είναι μία από τις σημαντικότερες καθημερινές, δυστυχώς για τους περισσότερους, επιτακτικές ανάγκες για επιβίωση, είναι πλέον επιβεβαιωμένο το πόσο αυτή παίζει καθοριστικό ρόλο στην έκφραση πολλών πτυχών συμπεριφορών και στάσεων ζωής του κάθε ατόμου.

Η διατροφική συμπεριφορά αποτελεί μία από τις κυρίαρχες επιρροές σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης φύσης και έχει αντίκτυπο τόσο στην υγεία όσο και τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Το δράμα έρχεται εδώ για να εμπλουτίσει τις τεχνικές του coaching και της επιστημονικής εκπαίδευσης της διατροφολογίας και της νευροβιολογίας έτσι ώστε να οδηγήσει σε μια πιο ολιστική προσέγγιση, σ’ εκείνους που πιστεύουν και συνειδητοποιούν την τεράστια σημασία της θρέψης.

Το μοντέλο περιλαμβάνει:

Συνεδρίες διαζώσης ή μέσω διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριών – συναντήσεων παρέχεται εκπαίδευση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα πάνω σε θέματα που αφορούν τη βιολογία της θρέψης, τη βιολογία του ανθρώπινου σώματος με κύριο τον εγκέφαλο, τη συμβουλευτική, την εξατομικευμένη επιμόρφωση, γραπτές ασκήσεις και τεχνικές του Life Coaching, βιωματικές ασκήσεις βασισμένες σε τεχνικές του δράματος, σωματομετρικές αναλύσεις, συναντήσεις και εποπτείες, αμοιβαία συμμετοχή στη δημιουργία πλάνου τρόπου ζωής, πιστοποιητικό συμμετοχής για επιτυχή παρακολούθηση.

Η συνολική εφαρμογή του μοντέλου απαιτεί 46 συναντήσεις – συνεδρίες και έχει μέγιστη διάρκεια περίπου ένα έτος.

Η κάθε συνάντηση – συνεδρία διαρκεί από 30 έως 60 λεπτά και η συχνότητα τους ορίζονται ως μία φορά τη βδομάδα. Αυτό βέβαια μπορεί να διαμορφωθεί πάντα σύμφωνα με τις αποδόσεις και τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου που ορίζονται από τον προπονητή.

Το σχέδιο δράσης του μοντέλου διαμορφώνεται ως εξής:

Η πρώτη συνάντηση ονομάζεται “Recognition” δηλαδή “Αναγνώριση”,  πραγματοποιείται δωρεάν, και περιλαμβάνει τη γνωριμία και την ιδιωτική συμφωνία μεταξύ του προπονητή και του εκπαιδευόμενου.

Σε συνέχεια ακολουθούν συνολικά 32 συναντήσεις δουλεύοντας πάνω στο FOOD ANALYSIS PRACTICE. Το FOOD ANALYSIS PRACTICE απαρτίζεται από 8 ενότητες. Για κάθε ενότητα πραγματοποιούνται 4 συναντήσεις στις οποίες εφαρμόζονται τα: coaching, science study, drama therapy και άσκηση.

Το Nutrition and Life Supervivion που περιλαμβάνει την εποπτεία, τη δημιουργία προσωπικού σχεδίου δράση και τελικά τη διαμόρφωση τρόπου ζωής ενσωματώνονται σε 12 συναντήσεις – συνεδρίες.

Η τελική συνάντηση – συνεδρία πραγματοποιείται δωρεάν και παρέχεται βεβαίωση για την παρακολούθηση και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ως προσωπική προσφορά και επιβράβευση.

Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας σχετικά με το μοντέλο εδώ: