Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΟΥ

Απελευθερωθείτε από τους περιορισμούς και επαναπροσδιορίστε τη σχέση σας με το φαγητό μέσω της μοναδικής μου προσέγγισης, την μέθοδο FMOND

Γεια. Είμαι η Γεωργία.

Είμαι βιολόγος, επιστήμονας διατροφής, life coach, συγγραφέας και δημιουργός της μεθόδου αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς FMOND.

Θα ήθελα πολύ να σας δείξω πώς η διατροφική μας νοοτροπία καθορίζεται και καθορίζει τους περισσότερους παράγοντες της ζωής μας

Θα ήθελα να σας καθοδηγήσω στη διαμόρφωση μιας ειρηνικής και χαρούμενης σχέσης με εσάς και τους γύρω σας, μέσα από το φαγητό, χωρίς το άγχος, τις ενοχές και την ντροπή.

Ακολουθώ μια ολοκληρωμένη προσέγγιση νου – σώματος στη διατροφική συμβουλευτική μέσω της μεθόδου μου.

Μαζί, θα διερευνήσουμε τις υποκείμενες πεποιθήσεις και τη μη λειτουργική σκέψη, που αποτελούν τη βάση της σχέσης σας με το φαγητό και το σώμα σας.

Πιστεύω ότι ο καθένας και οι περιστάσεις της ζωής του είναι διαφορετικές και μοναδικές, και ως εκ τούτου δεν ισχύουν τα προγράμματα και οι κανόνες.

Πιστεύω επίσης, ότι η σχέση μας με το φαγητό καθορίζει και καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και τομείς της ζωής μας.

Για το λόγο αυτό, θα σας υποστηρίξω στο να βρείτε τον δικό σας τρόπο, να αποκτήσετε διατροφική νοοτροπία, να θρέψετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας και να ζείτε με ευημερία.

Εάν είστε έτοιμοι να μεταμορφώσετε και να θεραπεύσετε τη σχέση σας με το φαγητό, το σώμα και το νου σας, μακρυά από τις δίαιτες και την παραπληροφόρηση, θα ήθελα να υποστηρίξω το ταξίδι σας.

xx

Γεωργία

Τι είναι η Συμβουλευτική Διατροφής;

Η διατροφική συμβουλευτική περιλαμβάνει την καθοδήγηση των ατόμων προς τις διατροφικές συνήθειες και τις επιλογές για την κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.

Είναι μια εξαιρετικά εξατομικευμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει τη διερεύνηση των εμπειριών, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών του πελάτη που διέπουν τη σχέση του με το φαγητό. Το φαγητό παύει να είναι ανάγκη, είναι νοοτροπία.

Οι Διατροφικές Συμβουλευτικές Συνεδρίες μας

Ως βιολόγος, επιστήμονας διατροφής, life coach και δημιουργός της μεθόδου FMOND, θα σας καθοδηγήσω στο να βρείτε τον δικό σας τρόπο και νοοτροπία να θρέψετε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας.

Έτσι θα μπορείτε να απολαύσετε μακροπρόθεσμα, αναγνωρίζοντας ότι η ζωή αλλάζει και η υγεία και η διατροφή σας είναι πάντα η πρώτη προτεραιότητα για τον εαυτό σας, με μία λέξη η φροντίδα σώματος και νου.

Οι συνεδρίες συμβουλευτικής και θεραπείας βασίζονται στην δική μου μέθοδο FMOND που δημιουργήθηκε βασιζόμενη στις διατροφικές μου γνώσεις, την πρακτική προσοχής, την ενσυναίσθηση και τη συμπόνια μου για το μοναδικό ταξίδι σας.

Θα συνεργαστούμε από όπου κι αν βρίσκεστε, όποια και να είναι η σχέση σας με το φαγητό, οι καθημερινές σας αντιξοότητες, ο τρόπος ζωής σας, τα συναισθήματα σας και οι σκέψεις σας.

Δεν θα κριθείτε ή θα σας κάνω να νιώσετε ανεπαρκείς, αλλά θα συναντηθείτε με την αποδοχή και την παρουσία που πιστεύω ότι είναι απαραίτητη για τη θεραπεία.

Στις συμβουλευτικές μας συνεδρίες διατροφής, μπορώ να σας υποστηρίξω με τα εξής:

Συναισθηματική προσέγγιση

Αίσθημα εκτός ελέγχου, υπερφαγίας

Άγχος, φόβος, στρες

Απαλλαγή από ενοχές και ντροπή απόλαυσης 

 Ενσυνείδητη διατροφή

Διατροφική συμπεριφορά

Κατάρριψη πεποιθήσεων, δυσλειτουργικής σκέψης

Το φαγητό ως αξία

Επιστημονική γνώση

Υποσιτισμός, πείνα

Μεταβολισμός, ορμόνες, βιολογία

Απαλλαγή βάρους

Αυτοαντίληψη, Αυτοπαρατήρηση

Κορεσμός σώματος και νου

Υγιεινές συμπεριφορές ατόμου και οικογένειας

Αισιοδοξία, Αυτοφροντίδα, Αγάπη του εαυτού

Ανθρώπινες ιστορίες

Όταν ξεκίνησα είχα στο νου μου άλλη μια μέθοδο που υπόσχεται ευζωία. Η ορθή επιστημονική προσέγγιση και η άμεση κινητοποίηση με έκαναν να πάρω πίσω αυτό που σκέφτηκα και πλέον να νιώθω ότι αυτή η προσέγγιση είναι όντως μέθοδος που δουλεύει.

‘Ο,τι και να γράψω δεν περιγράφει το τρόπο που αυτή η προσέγγιση βοηθά τον άνθρωπο. Η επίγνωση που έλαβα, με βοήθησε σε πολλούς τομείς της ζωής μου.

Η αλλαγή είναι μια επίπονη διαδικασία. Χρειάζεται κουράγιο, συνεχή κινητοποίηση και επιμονή. Ακριβώς όπως συμβαίνει με όλα όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή ενός ανθρώπου.
Οι γνώσεις που έλαβα ήταν σύμμαχος μου σε αυτή την δύσκολη διαδικασία, βοηθώντας με να επαναπροσδιορίσω τη σχέση μου με τον εαυτό μου και με τους άλλους ανθρώπους.

Δεν άρχισα δίαιτα, άρχισα να σκέφτομαι!

Ξεκίνησα με δισταγμό καθώς δεν γνώριζα τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. Είχα όμως την αίσθηση πως θα με ωφελούσε!
Γρήγορα κατάλαβα ότι δεν έκανα λάθος. Τα θέματα που αντιμετώπισα ήταν πρακτικά και καθημερινά και η μέθοδος αυτή σαφής και ολοκληρωμένη.
Θα συνεχίσω μέχρι τέλους και σκοπεύω να το συστήσω και σε φίλους.

Πραγματικά, είδα τεράστια αλλαγή στην διάθεση μου κι στο τρόπο που τρέφομαι. Νιώθω πλέον ικανή να έχω τον έλεχγο των διατροφικών μου συνηθειών και κατάφερα να τις να απεμπλέξω από το συναίσθημα μου.

Έχασα μπόλικα κιλά.
Άφησα την πατερίτσα μου στην άκρη και περπατάω άνετα.
Έχω καλύτερη ψυχική διάθεση.
Η ψυχή μου είναι πιο ανάλαφρη.
Έχω μεγαλύτερη αντοχή στα δύσκολα.
Τρώω πιο υγιεινά.
Επιλέγω εγώ τι θα φάω και πότε.
Διαχειρίζομαι καλύτερα την πείνα.
Μου κάνει το παλιό μου παντελόνι.
Ξανάρχισα τις αφηγήσεις.
Μάζεψα τα κουράγια μου και πήγα στον γυναικολόγο.
Δεν τρώω όταν έχω θυμό ή νεύρα ή άγχος.
Απολαμβάνω τα δώρα μου.
Κάνω τις δουλειές μου μόνη μου.
Αυτονομούμαι.
Πήγα ένα ταξίδι.
Δεν φοβάμαι πολύ.
Δεν φοβάμαι όταν ξεφεύγω από το πρόγραμμά μου.
Ανακάλυψα νέες γεύσεις.
Με φροντίζω.
Μου χαμογελάω.
Μου λέω κι ένα μπράβο παραπάνω!”

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ

ο οδηγός σας!

ΜΕΘΟΔΟΣ FMOND

FAQ

Γίνε πρώτα εσύ η αλλαγή. Γίνε το παράδειγμα.

Η διατροφική μου συμβουλευτική ταιριάζει σε όσους έχουν διατροφικές ανησυχίες ή διαταραγμένες διατροφικές συμπεριφορές αλλά όχι διατροφικές διαταραχές.

Οι διατροφικές διαταραχές απαιτούν την υποστήριξη μιας διεπιστημονικής ομάδας που μπορεί να διασφαλίσει ότι είστε ιατρικά σταθεροί και τρώτε επαρκώς.

Εάν αισθάνεστε ότι έχετε αναρρώσει από μια διατροφική διαταραχή, αλλά θέλετε υποστήριξη για να πλοηγηθείτε σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με τη διατροφή και να θεραπεύσετε τη σχέση σας με το φαγητό μπορώ να σας βοηθήσω.

Χρησιμοποιώ πολλές μεθόδους στη διατροφική μου συμβουλευτική, συμπεριλαμβανομένης της διατροφικής ψυχολογίας, της γνωσιακής συμπεριφορική θεραπείας, της προσέγγισης χωρίς δίαιτα, της προσεκτικής διατροφής και της επίγνωσης.

Η θεραπεία φαγητού εξετάζει τις προσωπικές, συναισθηματικές, περιστασιακές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και μάρκετινγκ επιρροές που επηρεάζουν τις διατροφικές επιλογές και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Κατανοώντας γιατί τρώμε, κάνοντας τις διατροφικές επιλογές που κάνουμε και πώς έχουν διαμορφωθεί οι διατροφικές μας προτιμήσεις και διατροφικές συμπεριφορές, μπορούμε να υιοθετήσουμε πιο υγιεινές συνήθειες και να προσέχουμε περισσότερο το φαγητό μας.

Μπορούμε να διεκδικήσουμε ξανά το φαγητό ως απόλαυση και τροφή παρά ως πειρασμό να αντισταθούμε ή κάτι να ελέγξουμε. Η σχέση μας με το φαγητό καθορίζει και καθορίζεται από πολλούς παράγοντες στη ζωή μας.

Το ενσυνείδητο φαγητό είναι μια πρακτική της προσοχής στη διατροφική εμπειρία μέσω της επίγνωσης των πέντε αισθήσεων χωρίς κρίση.

Διευκολύνει το να είσαι παρών στη στιγμή και όχι τις σκέψεις του παρελθόντος ή του μέλλοντος, κάτι που μπορεί να εμποδίσει τον συντονισμό στο σώμα και το διαισθητικό φαγητό.

Mindfulness είναι η πρακτική να φέρνεις την πλήρη επίγνωσή σου στη στιγμή χωρίς κρίση ή προσκόλληση.

Στις συνεδρίες μας, μπορεί να εξασκηθούμε στη συνείδηση ή να επεξεργαστούμε τις πεποιθήσεις και τις σκέψεις που μας κρατούν δυσαρεστημένους με το σώμα και το φαγητό μας. Επίσης συνεργάζομαι με εξειδικευμένο ινστιτούτο ενσυνειδητότητας ώστε να σας παρέχει περισσότερη υποστήριξη.

Η προσέγγιση χωρίς δίαιτα είναι ένας τρόπος παροχής διατροφικής καθοδήγησης και διόρθωσης διατροφικών ελλείψεων χωρίς δίαιτα.

Αντί για δίαιτες, που περιορίζουν τις θερμίδες και επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες διατροφής για να χάσετε βάρος, η προσέγγιση χωρίς δίαιτα είναι ένας πιο διαισθητικός τρόπος για να επιλέξετε πότε και τι θα φάτε. Λαμβάνει υπόψη τη διατροφική συμπεριφορά και ενσωματώνει τόσο τη συναισθηματική όσο και τη σωματική υγεία.

Η προσέγγιση χωρίς δίαιτα μετατοπίζει την εστίαση από την απώλεια βάρους στην υγεία και στην αλλαγή των διατροφικών συμπεριφορών και του τρόπου ζωής που μπορούν να διατηρηθούν για όλη τη ζωή.

Αυτή η προσέγγιση υποστηρίζεται από έρευνα που δείχνει: «οι ασθενείς συχνά αισθάνονται λιγότερες ενοχές για το φαγητό, αυξάνουν την απόλαυσή τους για το φαγητό, συνειδητοποιούν περισσότερο το σωματικό σήμα της πείνας και του κορεσμού και γίνονται λιγότερο ικανοποιημένοι με το σχήμα και το βάρος τους, καθώς και αρνητικά συναισθήματα που συνδέονται με συνολική μείωση εμφάνισης».

Η Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία (Cognitive Behavioral Therapy, CBT) είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας που εφαρμόζεται με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα σε μια ευρεία γκάμα διαταραχών και διαταραγμένων συμπεριφορών.

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία βασίζεται στην εξής θεωρητική αρχή : Ο τρόπος με τον οποίο το άτομο «βλέπει τα πράγματα» είναι ο παράγοντας που επηρεάζει τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά του και όχι τα ίδια τα πράγματα καθ’ αυτά.

Βασίζεται στη ρήση του αρχαίου στωικού φιλόσοφου Επίκτητου

Δεν είναι τα πράγματα που ταράζουν τους ανθρώπους αλλά οι δοξασίες των ανθρώπων για τα πράγματα.

Η έννοια «βλέπω τα πράγματα» έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνομαι γεγονότα, καταστάσεις, σχέσεις, ανθρώπους. Πρόκειται για αναπαράσταση ερεθισμάτων που λαμβάνει χώρα στο «νοητικό όργανο» του ανθρώπου που είναι ο εγκέφαλος. Τα ερεθίσματα είναι είτε εξωτερικά από το περιβάλλον, είτε εσωτερικά από τον ψυχισμό μας ή το σώμα μας.