Λίγα λόγια για τη μέθοδο FMOND

Πέρα από κάθε επιστημονική γνώση που βασίζεται σε στατιστική και αριθμούς, πέρα από οποιοδήποτε εργαλείο που υπόσχεται τη μαγική “μεταμόρφωση”, υπάρχει και κάτι περισσότερο.

Αυτό λέγεται Άνθρωπος!

Ο Άνθρωπος εκτός από σάρκα και οστά, εκτός από τη δυναμική της σκέψης, διαθέτει και κάτι περισσότερο, την εμπειρία και τη μνήμη.


Στα πλαίσια της επιστημονικής μου κατάρτισης, ως βιολόγος και μοριακή διατροφολόγος, με τη βοήθεια εργαλείων και ασκήσεων του life coaching και του drama therapy, δημιούργησα τη μέθοδο:

FOOD MONOLOGUE ON NUTRITION DRAMA (FMOND).

life coaching model

Η μέθοδος αυτή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης και δημιουργίας τρόπου ζωής.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανακαλύπτουμε το πραγματικό μας στόχο και προσωπικό όραμα που θα μας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία.

Σε κάθε συνάντηση δουλεύουμε πάνω σε καθημερινά ζητήματα και δυσκολίες.

Η επίλυση διαφόρων περιοριστικών σκέψεων και η κατανόηση του τρόπου σκέψης τόσο του δικού μας όσο και του περιβάλλοντός μας, έχει ως αποτέλεσμα την ουσιαστική αγάπη και φροντίδα του εαυτού. Του εαυτού μας, που τόσο πολύ παραμελούμε, σε έναν κόσμο που τρέχει συνεχώς να προλάβει και σε μια καθημερινότητα απαιτητική και σκληρή.

Οι συναντήσεις μπορούν να γίνουν τόσο διαδικτυακές όσο και από κοντά.

Η μέθοδος που δουλεύουμε παρέα είναι εμπνευσμένη από εμένα την ίδια.

Η κάθε συνάντηση είναι μοναδική.


Η μέθοδος είναι επιτυχής σε όσους εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται. Η επιτυχία όμως είναι η δική σας απόφαση για την αλλαγή στη ζωή σας.

Εγώ απλά σας δείχνω το δρόμο.

Τα αργά και σταθερά βήματα είναι σημαντικά σε όποια αλλαγή στοχεύει να γίνει μέρος της ζωής μας. Η αντικατάσταση των παλιών, μη λειτουργικών συνηθειών και τρόπου σκέψης απαιτεί χρόνο και ισχυρή θέληση.


Life coaching

Η μέθοδος FMOND είναι προπονητική, είναι συμβουλευτική, παρέχει εποπτεία, είναι επιμορφωτική, είναι βιωματική, είναι θεραπευτική.

Είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης και διαμόρφωσης τρόπου ζωής μέσα από το συνδυασμό πολλών εργαλείων και γνώσεων.


Η μέθοδος FMOND ενσωματώνει όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος για να έρθει στην κατανόηση, να βιώσει και να αισθανθεί και έτσι να φτάσει στην αλλαγή.

Στα βιωματικά μας εργαλεία προστίθενται παιχνίδια όπως σκάκι, jenga, playmobil και domino.

Γεωργία Μεγαρίτη

Η θρέψη (αρχαία ελληνικά: ἐσθίω) κατέχει το σημαντικότερο ρόλο της βιολογίας μας, της ψυχολογίας μας και της πνευματικής μας υγείας.

ἐσθίω

Η τροφή είναι ακατάστατη, έχει καλή γεύση, έχει άσχημη γεύση,

μπορεί να σε αρρωστήσει,

μπορεί να σε θεραπευσει, μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο,

μπορεί να σε κανει να ξεχάσεις.

Αναδεικνύει αγάπη, θυμό, υπερηφάνεια,

εγωισμό, ανιδιοτέλεια, αυτοέλεγχο, έλλειψη αυτοέλεγχου.

Είναι ένα πραγματικά ισχυρό εργαλείο που τροφοδοτεί ψυχή και σώμα.

Είναι ενα δράμα, έχει δύναμη!

Διαβάστε περισσότερα για τη μέθοδο παρακάτω:

Το FOOD MONOLOGUE ON NUTRITION DRAMA είναι μέθοδος επίγνωσης που ενσωματώνει τα εργαλεία του life coaching, του δράματος και την επιστημονική εκπαίδευση με στόχο την επιμόρφωση, την ανακάλυψη προσωπικού οράματος και τελικά τη διαμόρφωση τρόπου ζωής.

Eρμηνεύεται ως: Ο μονόλογος της τροφής στο δράμα της διατροφής.

Τι εννοούμε με τη λέξη “δράμα”;

Η λέξη δράμα προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη δρᾶμα που σημαίνει δρῶ δηλαδή ενεργώ, πράττω. Το δράμα είναι δημιούργημα του ελληνικού πνεύματος. Γεννήθηκε και αναπτύχθηκε στην Αττική από τις γιορτές που γίνονταν προς τιμήν του θεού Διονύσου, οι οποίες πρόσφεραν σ’ αυτό πολλά δραματικά στοιχεία (τα δρώμενα). Τα είδη του δράματος είναι τρία: Η κωμωδία, Η τραγωδία, Το σατυρικό δράμα.

Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να συμμετέχουν σε ένα βιωματικό παιχνίδι στο οποίο ανακαλύπτουν τους πραγματικούς ρόλους τους. Οι συμμετέχοντες αναπαριστούν την ανθρώπινη εμπειρία, εκφράζουν την ανάγκη για κοινωνική και προσωπική αλλαγή. Ο στόχος είναι η επικοινωνία, η ανασυγκρότηση και η ερμηνεία πληροφοριών, ιδεών και συναισθημάτων.

Μέσα από την διαδικασία αναπτύσσεται η φαντασία, η παρατηρητικότητα, η μνήμη και η κριτική σκέψη. Το δράμα είναι ένας τρόπος φανταστικής αναπαράστασης μέσω του διαλόγου, του μονολόγου και της παράστασης.

Το δράμα, ως επιμορφωτικό εργαλείο, βοηθά επίσης τους εκπαιδευόμενους να αναπτύξουν την επίγνωση και την ενσυναίσθηση. Μέσα από τις τεχνικές του μπορεί κάποιος να επιδεικνύει και να παρατηρήσει, σε ένα “ελεγχόμενο” και μη απειλητικό περιβάλλον, το κέντρο της ύπαρξής του.

Το δράμα είναι μια πολύτιμη μορφή επικοινωνίας τόσο με το εσωτερικό όσο και με τον εξωτερικό μας κόσμο.

Tο δράμα ως μέθοδος έχει ως στόχο την ουσιαστική και βιωματική αλλαγή καθώς και επίγνωση του ατόμου σε διάφορα θέματα που τον απασχολούν.

Η θρέψη ως συμπεριφορά είναι μία από τις σημαντικότερες καθημερινές, δυστυχώς για τους περισσότερους, επιτακτικές ανάγκες για επιβίωση. Είναι πλέον επιβεβαιωμένο το πόσο καθοριστικό ρόλο παίζει στην έκφραση πολλών πτυχών συμπεριφορών και στάσεων ζωής του κάθε ατόμου.

Η διατροφική συμπεριφορά αποτελεί μία από τις κυρίαρχες επιρροές σχεδόν σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης φύσης και έχει αντίκτυπο τόσο στην υγεία όσο και τη συμπεριφορά και το συναίσθημα.

Το δράμα έρχεται εδώ για να εμπλουτίσει τις τεχνικές του coaching με στόχο μέσα από την βαθύτερη γνώση της διατροφολογίας και της νευροβιολογίας, της ολιστική προσέγγιση του ανθρώπου.

Απευθύνεται σ’ εκείνους που πιστεύουν και συνειδητοποιούν την τεράστια σημασία της θρέψης.

Το σχέδιο δράσης της μεθόδου διαμορφώνεται ως εξής:

Η πρώτη συνάντηση ονομάζεται “Recognition” δηλαδή “Αναγνώριση”. Περιλαμβάνει τη γνωριμία μεταξύ του προπονητή και του εκπαιδευόμενου.

Σε συνέχεια ακολουθεί το FOOD ANALYSIS PRACTICE. Το FOOD ANALYSIS PRACTICE αναλύει τη λέξη FOOD σε 8 ενότητες. Σε κάθε ενότητα εφαρμόζονται τα: coaching, science study, drama therapy και άσκηση.

Το Nutrition and Life Supervivion που περιλαμβάνει την εποπτεία, τη δημιουργία προσωπικού σχεδίου δράση και τελικά τη διαμόρφωση τρόπου ζωής.

Στη τελική συνάντηση – συνεδρία παρέχεται βεβαίωση για την παρακολούθηση και την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος ως προσωπική προσφορά και επιβράβευση.

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα για να έρθετε σε επαφή μαζί μου

Κλείστε δωρεάν ραντεβού

Όροι και προϋποθέσεις

  • Η παρούσα μέθοδος δεν αποτελεί βραχυπρόθεσμη θεραπεία. Στοχεύει στην μακροπρόθεσμη πρόοδο, στην επιμόρφωση και μια βαθύτερη προσωπική επίγνωση. Έτσι ο εκπαιδευόμενος θα ανακαλύψει την αιτία, θα εκπαιδευτεί και θα διαλευκάνει στοιχεία του εαυτού του ώστε να πετύχει και να γνωρίσει το προσωπικό του όραμα και θεραπεία.
  • Η παρούσα μέθοδος δεν υπόσχεται μια εύκολη και σύντομη απώλεια βάρους, ούτε ακολουθεί διαιτολογικά πρωτόκολλα. Η απώλεια βάρους είναι προσωπικός στόχος του καθενός και η ανακάλυψη των αναγκών και η προσωπική εξέλιξη είναι εκείνα που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη εικόνα και εσωτερική ισορροπία.
  • Σε άτομα με βαριές ψυχιατρικές παθήσεις όπως και σε άτομα με σοβαρούς εθισμούς δεν λειτουργεί ως πανάκεια για όποια θεραπεία. Είναι καθαρά υποστηρικτική και συνοδευτική σε όποιον επιδιώκει την αυτό βελτίωση και την ανάγκη για περισσότερη εξερεύνηση του εαυτού του για την ανακάλυψη του προσωπικού του στόχου.