Γεννήθηκα στην Χαλκίδα από όπου κατάγομαι και έζησα στα σχολικά μου χρόνια . Φοίτησα στο Πανεπιστημίο Κρήτης, στο τμήμα των Θετικών Επιστημών από όπου αποκόμισα το πρώτο μου πτυχίο στον τομέα της Βιολογίας με κατεύθυνση τη Μοριακή Βιολογία. Από πολύ νωρίς έδειξα ιδιαίτερη κλίση τόσο στις Θετικές όσο και τις Θεωρητικές Επιστήμες.

Για αρκετά χρόνια μελέτησα με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον αρκετές μεθόδους Διδακτικής και Παιδαγωγικής στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μου σταδιοδρομίας. Η αγάπη μου όμως για τη Λογοτεχνία και τη Ποίηση με οδήγησε να μελετήσω πολλούς κυρίως Έλληνες Συγγραφείς και Ποιητές και τελικά να εκδόσω την πρώτη προσωπική ποιητική συλλογή με τίτλο “Δικαιολογίες Ύπαρξης” από εκδόσεις Ηριδανός. Παράλληλα έχω ολοκληρώσει τρεις ανέκδοτες ποιητικές συλλογές.

Η επιστήμη της Βιολογίας μου έδωσε την ευκαιρία να μελετήσω σε βάθος τη δομή και τη λειτουργία των οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις.
Ύστερα από κλονισμό της υγείας μου άρχισα να θέλγομαι και να επιμορφώνομαι σε θέματα διατροφής και αλλαγής του τρόπου ζωής γενικότερα ως ένας παράγοντας πρόληψης καθώς και θεραπείας.
Το κίνητρο και το όραμά μου να προσφέρω τόσο σε ατομικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο με ώθησε να επιλέξω ως συνέχεια των σπουδών μου μια πιο εφαρμοσμένη επιστήμη υγείας , αυτή της Διατροφολογίας.

My Resume

Eκπόνησα μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Εφαρμοσμένης Διαιτολογίας και Διατροφής με κατεύθυνση τη Μοριακή διατροφολογία στο Χαροκοπείο Πανεπιστημίο από όπου ολοκλήρωσα επιτυχώς. Tο θέμα της μεταπτυχιακής διατριβής μου ήταν Επίδραση Φυσικού Προϊόντος στα Επίπεδα Αυτοαντισωμάτων στον Ορό Ασθενών με νόσο Crohn”.

Εργάστηκα κάποια χρόνια ως σύμβουλος διατροφής, επιμορφώνοντας ανθρώπους,  πάνω στην μεγάλη αξία της διατροφής.

Η προσωπική πίστη, η αλλαγή πεποιθήσεων, ο προσδιορισμός στόχων και η ανακάλυψη του προσωπικού μας οράματος είναι οι τέσσερεις πυλώνες που με έκαναν να πιστέψω στην αλλαγή. Τα εργαλεία για την επίτευξη αυτών τα πρόσφερε το δίπλωμά μου στο Life Coaching ως Life Coach Certified by ” The International Authority for Professional Coaching and Mentors by IAPC & M”.

Ως τακτικό μέλος συναντήσεων σε ομάδες Ψυχοδράματος είμαι σε θέση να υποστηρίξω ότι το ψυχόδραμα παρέχει εξίσου σημαντικές τεχνικές στην αναζήτηση και  την αλλαγή των διατροφικών συνηθειών βελτιώνοντας τη σχέση μας με την τροφή.

Παίρνω το ρίσκο και την προσωπική ευθύνη να «παντρέψω» τη βιολογία του ανθρώπινου σώματος με τις τεχνικές και τα εργαλεία που προσφέρει το coaching και να δώσω μια πιο βιωματική εμπειρία χρησιμοποιώντας στοιχεία του δράματος ώστε να βοηθήσω τους ανθρώπους να καλυτερεύσουν τη ζωή τους. Η επιστημονική κατάρτιση είναι η βάση στο κάλεσμά μου για το ανθρώπινο μοίρασμα, για την αλλαγή και τη βελτίωση της σχέσης μας με τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Στον παρόντα χρόνο, επιμορφώνομαι συνεχώς πάνω στο Interpersonal Neurobiology – Διαπροσωπική Νευροβιολογία. Ο στόχος μου είναι να πιστοποιηθώ ως Interpersonal Neurobiologist.  Ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήταν και είναι για μένα μεγάλη πρόκληση.

H εσωτερική επίγνωση και η συνάντηση με το εγώ μας είναι και ο καταπέλτης σε κάθε αλλαγή.

Γεωργία Μεγαρίτη

«Το όραμά μου η Βιολογία, δηλαδή το βίος που σημαίνει ζωή και η κατάληξη ‘-λογία’, που σημαίνει γνώση. Το δικό σας; »