• Ο Δαρβίνος είπε:

    “Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές.”

  • Ο Ιπποκράτης είπε:

    “Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο”.

  • Ο Όσσο είπε

    “Η αγάπη είναι ο σκοπός. Η ζωή είναι το ταξίδι.”

Με γνώμονα πάντα την αγάπη για την επιστήμη και τη βαθιά γνώση μπορούμε να ανακαλύψουμε τη δύναμη της αλλαγής που οδηγεί στη βελτίωση.

Τι μπορούμε να κάνουμε μαζί;

Μιλήστε ελεύθερα

συνάντηση

πηγή: Pixabay

Μπορούμε να συναντηθούμε είτε στο Life Streaming Institute by Georgia Megariti είτε διαδικτυακά και να μιλήσουμε για όποιο θέμα σας απασχολεί.

Έχοντας απέναντί σας έναν καλό ακροατή, με κατανόηση και ελεύθερο πνεύμα θα νιώσετε την ελευθερία της έκφρασης. Η συμβουλευτική παρέχεται εφόσον το επιθυμείτε και το ζητήσετε.

Η διάρκεια της συνάντησης είναι μέχρι 2 ώρες, ενώ τη συχνότητα την καθορίζετε εσείς με βάση τις δικές σας ανάγκες.

Το κόστος της μεμονωμένης συνάντησης είναι 50 ευρώ.

Αυτή η συνάντηση δεν σας δεσμεύει, δεν σας πιέζει, απλώς σας απελευθερώνει.

Life Coaching

life coaching

Μπορούμε να ορίσουμε ένα πρόγραμμα συναντήσεων ώστε να εφαρμόσετε και να δουλέψετε πάνω σε βασικά εργαλεία του life coaching. 

Τα εργαλεία αυτά θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε τα εμπόδια, να ανακαλύψετε τις κρυμμένες σας πεποιθήσεις, να ανακαλύψετε σημαντικά στοιχεία του εαυτού σας και να ορίσετε τους δικούς σας στόχους.

Κάνοντας πράξη τα εργαλεία που μας παρέχει η προπονητική ζωής, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε στο μέλλον μεγάλες αλλαγές σε πολλούς τομείς της ζωής σας.

Η διάρκεια μιας συνάντησης προπονητικής είναι μέχρι μία ώρα και το κόστος 40 ευρώ.

Η συχνότητα των συναντήσεων ορίζεται από τις δικές σας ανάγκες.

Σκοπός της προπονητικής ζωής είναι να βρείτε σημαντικές λύσεις σε ποικίλα θέματα που θα σας ξεμπλοκάρουν από μια δύσκολη κατάσταση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Εκπαίδευση

life coaching

πηγή: Pixabay

Μέσα από μια 15χρονη εκπαιδευτική και διδακτική πορεία και πολλά χρόνια σπουδών πάνω στο τομέα της βιολογίας και της επιστήμης της διατροφής μπορείτε να λάβετε τα δώρα που σας προσφέρουν η γνώση και η κατάρτιση.

Μπορείτε να λάβετε συμβουλευτική σε θέματα ζωής, υγείας και σωστής θρέψης.

Η επίλυση πολλών αποριών που συσσωρεύονται μέσα από την τόση παραπληροφόρηση είναι πρωταρχικός παράγοντας βελτίωσης των γνώσεων.

Η ορθή κατανόηση σε απλές διαδικασίες και λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, ο ρόλος του μεταβολισμού, των ορμονών, του εγκεφάλου καθώς και η γνώση πάνω στα διάφορα τρόφιμα και συστατικά τους, είναι πολύ σημαντικά καθώς επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

Η διάρκεια της συνάντησης ορίζεται μέχρι μία ώρα και το κόστος 35 ευρώ.

Η συχνότητα των συναντήσεων καθορίζεται από τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Δεν παρέχεται πρόγραμμα διατροφής αλλά αν αυτό καταστεί αναγκαίο έχουμε την δυνατότητα να σας προτίνουμε ή να διαλέξουμε παρέα κάποιον ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο.

Η μέθοδός μου

μέθοδος FMOND

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της FMOND αποτελεί δική μου ευρεσιτεχνία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από εμένα με γνώμονα την αγάπη για τον άνθρωπο.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αλλαγής και αγγίζει την ανθρώπινη φύση μέσα από πολλές πλευρές.

Στηρίζεται σε μία και βασική μου αρχή: Θρέψτε με αγάπη το σώμα σας.

Η έννοια της θρέψης αποκτά κυριολεκτική και μεταφορική έννοια. Ο σκοπός της θρέψης είναι η σωστή λειτουργία τόσο του νου όσο και του σώματός μας.

Μην ξεχνάμε, ο άνθρωπος δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε, στο σώμα ανήκει και ο εγκέφαλος και το πνεύμα.

Τι περιλαμβάνει η μέθοδος FMOND;

Life Coaching

Τα εργαλεία του coaching χρησιμοποιούνται για να παρέχουν την τεχνογνωσία στη δημιουργία και τη κατάκτηση των στόχων μας.

Έτσι αναγνωρίζουμε τη μεγάλη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας.

Όλοι μας έχουμε ανάγκη από έναν προπονητή που να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε κρυμμένες πτυχές του εαυτού μας, προτεραιότητες, αξίες, περιοριστικές πεποιθήσεις.

Έτσι να κάνουμε το άλμα προς ένα καλύτερο και δυνατό μέλλον.

Nutrition Coaching

Η διατροφική συμπεριφορά και τα λάθη που κάνουμε καθημερινά στο ημερήσιο πρόγραμμά μας, μας απομακρύνουν πολύ από την αξία της θρέψης και τα οφέλη της για το ανθρώπινο σώμα και υγεία.

Και όσο η εικόνα μας τσαλαπατιέται από λανθασμένα πρότυπα ομορφιάς, τόσο αυτό έρχεται να ενισχύσει την έλλειψη αγάπης και φροντίδας προς εμάς.

Εδώ προπονείστε για να κατανοήσετε την αξία της διατροφή ως την πύλη προς την εσωτερική φροντίδα.

Health Coaching

Η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό και ο πιο σημαντικός τομέας της ζωής μας. Δίχως την υγεία όλοι γνωρίζουμε ότι είμαστε ανίκανοι να προοδεύσουμε και να προχωρήσουμε σε όποιον άλλον τομέα της ζωής μας.

Ως προπονητής θα σας δείξω τα δώρα της υγείας και της πρόληψης μέσα από την ανακάλυψη του προσωπικού σας οράματος.

Έχοντας κατακτήσει την υγεία σας, όλα τα υπόλοιπα αυτόματα ρέουν προς την επιτυχία.

Drama Therapy

Οι τεχνικές του δράματος χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα και την εποχή των μεγάλων τραγωδών ως πύλη προς την κάθαρση.

Και τί είναι η κάθαρση;

Είναι η απόλυτα απελευθερωτική και εξυψωτική πράξη του εαυτού, καθαρίζοντας και βγάζοντας ότι μέσα του έχει συσσωρευτεί.

Η βιωματική πράξη μας βοηθάει στην έκφραση και στο «άδειασμα» ώστε να δούμε ανάλαφροι πλέον και καθαροί την αληθινή ζωή.

Μερικές τεχνικές είναι ο διπλασιασμός ο σωσίας και ο καθρέπτης.

Nutritional Biology

Θρέψη είναι η επιτακτική ανάγκη της ζωής, ενώ διατροφή, η συμπεριφορά απέναντι στη θρέψη.

Μαζί ανακαλύπτουμε την ισορροπημένη θρέψη και συμπεριφορά.

Έτσι η θρέψη θα παραμένει η πανάκεια της ανθρώπινης υγείας μέσα από τη διατήρηση της άμυνας και την ισορροπία πολλών άλλων σημαντικών βιολογικών συστημάτων.

Η επιστήμη της διατροφής έχει πολλά να μας διδάξει.

Behavioral Biology

Ο εγκέφαλό μας είναι προγραμματισμένος να εκτελεί συγκεκριμένες συμπεριφορές που για χρόνια έχουν εδραιωθεί ως συνήθειες και μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς. Κάποιες δηλώνουν φόβο και άλλες κακές μνήμες ή τραύματα.

Η δομή του εγκεφάλου και ο τρόπος που αυτός λειτουργεί είναι προσδιορισμένος επιστημονικά. 

Η νευροπλαστικότητα, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά δεδομένα, υπόσχεται την αλλαγή.

Εποπτεία/Καθοδήγηση

Η λέξη “μόνος” μπορεί να δυσκολεύει και να οδηγεί σε άρνηση όποιας προσωπικής αλλαγής.

Το “μαζί” κρύβει μέσα του μεγαλύτερη δύναμη καθώς περικλείει τη συντροφιά, την υποστήριξη και την αλληλοβοήθεια.

Η εποπτεία και η καθοδήγηση διδάσκουν ότι δεν είναι κανείς μόνος του σε αυτό δρόμο της αλλαγής και αποτελεί την κινητήριο δύναμη σε κάθε απόφαση.

Η επίτευξη των στόχων με λιγότερες απώλειες βασίζεται σε μια σωστή, πιστή και αμφίδρομη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευόμενου και εκπαιδευτή.

Ασκήσεις

Ασκήσεις διαμορφωμένες στα μέτρα σας, ασκήσεις εμπνευσμένες από τις τεχνικές του δράματος και του Life coaching, quiz, δημιουργικές, καλλιτεχνικές, γραπτές και βιωματικές ασκήσεις.

Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν να φτάσετε στην επίγνωση.

Σημαντικός παράγοντας είναι η αυτοπαρατήρηση και η αυτοαξιολόγηση πολλών καταστάσεων που συμβαίνουν ή είχαν συμβεί στη ζωή σας.

Παιχνίδι

Παιχνίδια όπως το Jenga, domino, playmobiles, το σκάκι , παιχνίδια αναπνοής και χαλάρωσης, θεατρικό παιχνίδι, παιχνίδια ρόλων και πολλά άλλα είναι ικανά να σας οδηγήσουν σε διδακτικές πτυχές τόσο δικές σας όσο και των ανθρώπων γύρω σας. 

Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα κατανοήσετε περισσότερο τη ζωή σας ώστε να την παρατηρήσετε, να μάθετε και να αλλάξετε ή να βελτιώσετε με δική σας ευθύνη αυτά που δεν σας αρέσουν.