αφύπνιση

Η προσωπική αφύπνιση του καθενός αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για τη ζωή.  Η αλλαγή και η εξέλιξη είναι σημαντικά στάδια της ευημερίας και συνδέεται με την καλή υγεία, την εμπιστοσύνη και την αίσθηση μιας μεγάλης αξίας. Αυτή η αξία είναι να  ζούμε όμορφα και αρμονικά. 

Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε «άχαρα» θεωρώντας ότι η πιθανότητα το να συμβεί κάτι κακό στη ζωή ή την υγεία μας δεν μας αφορά άμεσα. Το θέμα είναι ότι ζούμε σε αυτό τον κόσμο εδώ μόνο μια φορά με τη μορφή που ήρθαμε. Η σκέψη ότι αν δεν επιλέξουμε εμείς για τη ζωή μας και αν δεν φροντίσουμε εμείς για τον εαυτό μας , σίγουρα δεν θα το κάνει άλλος. Έστω και αν πιστεύετε σε μια επόμενη ζωή, τώρα είναι η ώρα της αλλαγής.

Ρωτήσατε ποτέ τον εαυτό σας, πού θα είστε σε 12 μήνες, 5 ή 10 χρόνια εάν δεν κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεστε τώρα; Θα είστε 10 κιλά βαρύτεροι; Θα νιώθετε πιο δυστυχισμένοι; Η μήπως σε μια πιο εξασθενημένη κατάσταση υγείας;

Είτε είστε κολλημένοι σε μια τοξική σχέση, σε μια δουλειά που μισείτε, σε αυξημένο βάρος σώματος ή σε κακή υγεία, είστε ακριβώς εκεί που εσείς δημιουργήσατε αυτές τις συνθήκες. Όλες οι παρελθούσες επιλογές, ενέργειες, αντιδράσεις και πεποιθήσεις, σας έφεραν στο σημείο όπου βρίσκεστε σήμερα. Οι σκέψεις που είχατε, οι επιλογές που κάνατε και οι ενέργειες που πήρατε ήταν δικές σας, κανείς άλλος δεν αποφάσισε αντί για εσάς. 

Η συνειδητή αφύπνηση οδηγεί στην προσωπική ευθύνη και ευημερία

Η ανάληψη ευθύνης για το πού είστε τώρα είναι το πρώτο βήμα προς τη συνειδητή αφύπνιση. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποδοχή ευθύνης μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο βήμα.

Το να σταματήσετε τις δικαιολογίες, τη θυματοποίηση του εαυτού και να κατηγορείτε άλλους για το πώς εσείς ζείτε είναι η κατάσταση που σας κρατά ασφαλείς. Σας “κουκουλώνει” στο να μην αντιμετωπίζετε τον φόβο σας, τον φόβος της αποτυχίας, της αλλαγής, ή απλώς του αγνώστου. Σας δίνει την τέλεια αιτιολόγηση για να μην κάνετε τίποτα. 

Η συνειδητή αφύπνιση οδηγεί σε απελευθέρωση

Η ανάληψη προσωπικής ευθύνης εκατό τις εκατό είναι απελευθερωτική. Η συνειδητή αφύπνιση σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από περιορισμούς.. Σας οδηγεί να πάρετε την ευθύνη και να θέσετε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας.

Μην τροφοδοτείτε αυτό που δεν θέλετε. Ποτέ δεν θα επιτύχετε το ιδανικό σας βάρος, την εκπληκτική υγεία ή την αληθινή ευτυχία, ζώντας μια ζωή που τροφοδοτείται από δικαιολογίες. Ανταλλάξτε τις δικαιολογίες με αποφάσεις, γιατί τελικά οι αποφάσεις είναι αυτές που θα σας οδηγήσουν εκεί που θέλετε να είστε. 

Η συνειδητή αφύπνιση οδηγεί σε μονοπάτια σοφίας

Ωστόσο, μόνο για μια στιγμή σκεφτείτε: πώς θα αισθανόσασταν αν φτάσατε στο τέλος της ζωής σας, και δεν έχετε να παρουσιάσετε μία εμπειρία, πολλές εμπειρίες αποτυχίας ή επιτυχίας στους νεότερους σας; Δεν έχετε να τους κληροδοτήσετε καμία σοφία βγαλμένη από τις πράξεις σας και δεν φτάσατε κάπου ή πουθενά μέσα σ’ έναν αγώνα ζωής που είναι άξιος να αναφερθεί ως ιστορία σε κάποιον νεότερο ; 

Δεν αποτυγχάνεις ποτέ μέχρι να τα εγκαταλείψεις.  Χωρίς δράση, ένας στόχος είναι απλά μια ευχή. 

Με αγάπη,